Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Mától korlátozza az ilyen üzeneteket a Messenger


Fotó: 123rf

Tudjuk, hogy a közösségi média alkalmazások – mint a Facebook, Instagram és társaik – egyre inkább előtérbe helyezik a személyes jogok érvényesülését és a magánszféra védelmét. Ebbe beletartozik az is többek között, hogy szeretnék minimálisra redukálni a különféle álhírek terjedését, erre pedig most a Messenger hoz egy korlátozó intézkedést. Mától bizonyos vizuális tartalmak – képek, hivatkozások, videók – egyszerre maximum öt személynek vagy csoportnak lesznek továbbíthatók – írja a hvg a Facebook csütörtöki közleménye alapján.

Mivel az álhírek a közösségi média különböző platformjain terjednek a leggyorsabban azáltal, hogy a felhasználók egymásnak küldözgetik és osztogatják ezeket a tartalmakat, a mától érvénybe lépő korlátozás segítségével talán némileg visszaszorulhat azok megjelenése – legalábbis a Facebook ebben reménykedik a portál szerint. Egyébként Zuckerberg birodalmában nem újkeletű a bevezetés, hiszen a WhatsApp például már régóta rendelkezik ezzel a funkcióval – hívta fel a figyelmet erre a részletre is a hvg.

Az álhíreket nyilván a koronavírussal kapcsolatban terjedő hamis adatok, cikkek és posztok miatt is igyekeznek megszüntetni, ezek ugyanis legtöbbször a félelem- és pánikkeltés eszközei, szenzációhajhász kontentek, melyeknek nincs helye a social mediában sem.

/www.femcafe.hu/