Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Vásárosnamény hírei

Másodfokú riasztást adtak ki: villámlással, viharos széllel és jégesővel érkezik a zivatar


Hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyei járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Fotó: Shutterstock

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint ezekben a járásokban a következő órákban hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: szerdán főként az északnyugati megyékben és az ország északkeleti harmadán fordulnak elő zivatarok, az északkeleti vármegyékben heves zivatar kialakulására is van esély. Éjszaka a Dunántúl nyugati és déli tájain újabb zivatarok fordulhatnak elő, amelyek reggelre szűnnek meg, ezt követően nem várható zivatar.

A cellákat felhőszakadás, viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökések, és jégeső kísérheti. Északkeleten, heves zivatar esetén van esély az óránkénti 90 kilométert meghaladó széllökésre is.

Szerdán a napi középhőmérséklet az ország nagy részén 25-26, a déli tájakon és városi környezetben 27-28 Celsius-fok körül alakul. Egy súroló hidegfront hatására északkeleten mérséklődik a meleg, és 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük