Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Márciusban újabb 1,9 milliárd forintos támogatás érkezik Magyarországon


Márciusban érkezik az 1,9 milliárd forintos támogatás a kacsa- és libatartók számára – közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium közleménye szerint.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy megjelent az a miniszteri rendelet, amely alapján kifizethetővé válik az 1,9 milliárd forint összegű baromfi állatjóléti támogatás a víziszárnyas-ágazat számára. A forrást a kormány a magasabb ágazati igényekre reagálva, keretemelés révén biztosítja – írták.

A döntésnek köszönhetően minden érintett kacsa- és libatartó megkapja a korábban visszaosztással érintett támogatás teljes összegét – emelte ki Nagy István. Kifejtette, a megemelt keretösszegből a Magyar Államkincstár automatikusan teljesíti a kifizetéseket a már benyújtott kifizetési kérelmek alapján, az érintett termelőknek így nincs külön teendőjük ezzel. A kifizetéseket a MÁK március végén kezdi meg.

Az intézkedés révén több mint 900 víziszárnyas-tartó gazda és családjuk jut a kipótolt támogatáshoz – tette hozzá a miniszter az AM közleménye szerint.

(Kiemelt kép: Nagy István agrárminiszter, mint előterjesztő felszólal az egykori Rozmaring Mezőgazdasági Termelőszövetkezet működési területén kárpótlásra váró személyek helyzetének rendezéséről szóló törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)