Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Maradandó fogyatékosságot okozott az utasának


A gyanú szerint ittas volt az a sofőr, aki súlyos balesetet okozott Balmazújvárosban. A hajdúszoboszlói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy 28 éves férfi személyautójával közlekedett 2020. április 1-én 6 óra körül Balmazújváros, Nádudvari úton. A sofőr egy kamiont akart kikerülni, azonban nem tartott megfelelő oldaltávolságot és a gépkocsija jobb elejével nekiütközött a teherautónak. Az egyenruhások a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, ami pozitív értéket. A gépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, 30 éves utasát viszont súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrök igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a súlyos sérülések miatt maradandó fogyatékossága alakult ki az utasnak.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a balmazújvárosi férfit, aki elismerte felelősségét a baleset okozásáért.

Ittasan vezetni rendkívül balesetveszélyes, akik alkoholt fogyasztanak és utána vezetnek, nemcsak magukat, hanem a velük utazókat és közlekedő partnereiket is veszélyeztetik. A rendőrök folyamatosan végeznek közúti ellenőrzéseket azért, hogy az ittas járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. Tegyenek meg mindent azért, hogy megelőzzék a baleseteket, tragédiákat! Közlekedjenek szabályosan, legyenek figyelmesek és türelmesek egymással!

A történtek kapcsán a rendőrség hangsúlyozza, hogy gépi meghajtású járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol nincs. Az, hogy az emberi szervezetből mennyi idő alatt ürül ki az elfogyasztott alkoholmennyiség, több tényezőtől is függ, így nehéz kiszámítani. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében ne kockáztassanak! Ne veszélyeztessék a saját maguk, illetve utasaik és a többi közlekedő biztonságát, testi épségét!

… hogy mindenki hazaérjen!