Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Már több mint ötszázan vannak az új határvadászok


Már több mint 1500-an jelentkeztek a rendőrség határvadász ezredébe, közülük pedig már több mint ötszázan szerződést is kötöttek a rendőrséggel, és megkezdődött a négyhetes képzésük – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.

ROSTA TIBOR / MTI

Az MTI által idézett közleményben azt írják: megállás nélkül érkeznek az újabb jelentkezések és zajlanak az alkalmassági szűrések.

A 180 tanórás – négy tananyagegységből álló – tréningek Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folyamatosan zajlanak. A felkészítés során a határvadászok

  • rendészeti,
  • jogi,
  • lövészeti,
  • intézkedéstaktikai,
  • valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket

sajátítanak el, hogy aztán a későbbiekben esküjükhöz híven tudják végrehajtani az államhatár őrzésére és az illegális migráció megakadályozására irányuló feladataikat – olvasható a közleményben. Mint írják, a rendőrség továbbra is várja a jelentkezéseket a határvadász ezredbe.

A leendő határvadászok jelentkezési kedvéről az elmúlt hetekben ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot. Bár augusztus elején a rendőrség azt közölte, hogy már 6 ezren jelentkeztek határvadásznak, Telex kérdésére kiderült, hogy valójában jóval kevesebben adtak be jelentkezési lapot. A több ezres számba beleérthették azokat is, akik telefonon, e-mailen vagy személyesen érdeklődtek a képzésről, valójában 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat és 644 jelentkező alkalmassági szűrése történt meg augusztus 8-dikával bezárólag. Ez a létszám emelkedett szeptember elejéig 1500-ra.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.