Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Már így is büntet a rendőrség – Gyalogosnak álcázott zsaruk toppannak az autósok elé a zebrákon


A gyalogosgázolások megelőzése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) gyakran indít olyan balesetmegelőzési akciókat, melyek során a hatóság nagy figyelmet fordít mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek közelében. A tapasztalatok szerint az autósok egy része képtelen levetkőzni a rossz szokásait, és felelőtlenül vezet.
Egyetlen helyszínen három óra alatt 27 autóst büntettek meg a téli szürkület beállta után a kijelölt gyalogátkelőhely semmibe vétele miatt.

Az Economx egyik olvasója arról számolt be, hogy Pilisvörösvár belterületén, a 10-es főúton haladt a téli sötétségben, amikor a kijelölt gyalogátkelőnél hirtelen elélépett egy gyalogos. Állítása szerint nem tudott időben reagálni, ezért kikerülte a bokor mögül előkerülő gyalogost, és továbbhajtott.

NÉHÁNY MÉTERREL KÉSŐBB AZONBAN AZ ÚT SZÉLÉN VÁRAKOZÓ RENDŐRÖK JELZÉSÉRE FÉLREÁLLT. A JÁRŐRÖK AZTÁN A ZEBRA NEM MEGFELELŐ MÓDON TÖRTÉNŐ MEGKÖZELÍTÉSE MIATT 20 EZER FORINTRA MEGBÍRSÁGOLTÁK ŐT.

A lap ezután sajtómegkeresést küldött a rendőrségnek, azt tudakolva, hogy miért végeznek mesterségesen generált, balesetveszélyt előidéző intézkedést.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság válaszában kikérte magának, hogy balesetveszélyt előidéző intézkedés felől érdeklődött a híroldal. Hangsúlyozták, hogy elsősorban az a járművezető idéz elő balesetveszélyes helyzetet, aki nem a KRESZ szabályai szerint közelít meg egy gyalogos-átkelőhelyet, főleg, ha a látási viszonyok nem tökéletesek, például sötétedés idején.

/index.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük