Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Már csak két napig örülhetünk, vasárnapra visszatér a zord tél

A hétvégén kezdetben enyhe, sokfelé napsütéses lesz az idő, majd egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, majd havas eső, hó is.

Fotó: Kovács Attila / MTI

VASÁRNAPTÓL LEHŰLÉS KEZDŐDIK.

Sokfelé erős lesz a szél is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően napsütéses idő várható, estétől a nyugati, délnyugati vidékeken lehet szórványosan kisebb eső. Sokfelé lesz erős, kezdetben főleg a Dunántúlon viharos a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 9 fok között alakul a hőmérséklet.

PÉNTEKEN NAPKÖZBEN JELLEMZŐEN 10–17 FOKIG MELEGSZIK A LEVEGŐ.

Aki túrázni megy, azért öltözzön fel rendesen, mert az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal is hidegebb is lehet.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több-kevesebb szűrt napsütés főleg az ország délkeleti felén valószínű. Kezdetben szórványosan, délutántól a Dunántúlon, estétől keleten is többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. A Kisalföldön, az Alpokalján és a Bakonyban estefelé helyenként havas eső, hó válthatja az esőt. A szél több helyen erős lesz. A minimum-hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű.

SZOMBATON A NAPPALI MAXIMUMOK 10–15 FOK KÖZÖTT ALAKULNAK.

Nem így az Északi-középhegység térségében, ahol 6–9 fokra csökkenhet a hőmérséklet.

Vasárnap is többfelé beborul az ég. Sokfelé számítani kell csapadékra: eleinte főleg esőre, amelyet a nap folyamán nyugat felől egyre több helyen havas eső, havazás válthat fel. A reggeli órákban a Dunántúlon néhol ónos eső sem kizárt. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6,

A LEGMAGASABB HŐMÉRSÉKLET PLUSZ 2 ÉS 11 FOK KÖZÖTT ALAKUL,

északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten pedig az enyhébb idő.