Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Már az emelt fizetés érkezik a rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők számlájára


Fotó: MTI

Ma érkezik a számlákra a rendőrök emelt fizetése; a kormány januári döntése 56 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozót érint – közölte Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

A 10 százalékos illetménykiegészítésnek megfelelő juttatást mások mellett a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, az idegenrendészet, a szolgálatok és a büntetés-végrehajtás hivatalos állományában dolgozók kapják meg. Jelezte, az idei béremelésre a kormányzat 34 milliárd forintot fordít.

A mostani béremelés a 2015-ben megkezdett rendvédelmi életpályaprogram folytatása. Emlékeztetett arra is, hogy a múlt év végén bruttó félmillió forint juttatást is fizettek, az először most, a januári fizetésekkel érkező 10 százalékos kiegészítő juttatás pedig beépül a bérbe – hangsúlyozta az államtitkár.

Kontrát Károly közölte, a kormány eltökélt abban, hogy az életpályamodell már bevezetett intézkedéseinek továbbfejlesztésével tovább javítsa a rendvédelmi állomány anyagi és munkakörülményeit.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.
MTI