Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Már a KSH szerint is drága lesz a szilveszter: nagyot drágult a szilveszteri slágerterméke


Az ellenzéki propaganda terjesztésével igazán nem vádolható MTI közölte a KSH ábráját a sertésvirsli átlagárának magyarországi alakulásáról 2005 és 2022 novembere között. Mint ezen látható, a valaha volt, ezer forint alatti árak után 2014 és 2019 között szinte alig drágult a virsli, hiszen 1640 forintról csak 1770 forintra emelkedett egy kiló áltagos ára, hogy aztán 2020-ban már 2070, 2021-ben pedig már 2110 forintba kerüljön.

Fotó: penzcentrum.hu

Eljött viszont a 2022, és a brutális, a hivatalos adatok és laptársunk a Privátbankár Árkosár-felmérése alapján is az 50 százalékot közelítő élelmiszer-infláció éve, és idén már novemberben is a megdöbbentő 3040 forintra mérte a KSH egy kiló sertésvirsli átlagos árát.

Ábra: KSH

Ha jobban belegondolunk, akkor ez persze nem is olyan vészes, hiszen „csak” 44 százalék körüli áremelkedést jelent tavalyhoz képest, bár elképzelhető, hogy a korábbi adatokat év végén, és nem novemberben rögzítették. Mindenesetre aki nagyobb társaság megvendégelését tervezi szilveszterkor, az jobban teszi, ha minden meghívottat megkér arra, hogy saját virslifogyasztását fedező mennyiséggel érkezzen.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük