Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Magyar szakemberek kínálnak ingyenes pszichológiai segítségnyújtást ukrán menekülteknek


Nem egészségügyi ellátásról, pszichoterápiáról van szó, hanem „segítő és támogató beszélgetésről”.

Magyar pszichológusok, pszichiáterek és mentálhigiénés szakemberek igyekeznek ingyenes segítséget adni azoknak a háború elől menekülő ukrán embereknek, akik Magyarországra érkeznek. Mint a pszi.hu oldalon megjelent felhívásban írják, nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást nyújtanak, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést.

A honlapon több szakember elérhetősége is fellelhető, de az is látható, hogy ki és milyen nyelven tud segítséget nyújtani. A szervezők azt kérik, hogy mindenki egyszerre csak egy szakembernek írjon, különben gyorsan túlterhelődik a rendszer és mások nem jutnak segítséghez.

A résztvevők azt válaszolták, hogy a beérkező levelekre 24-48 órán belül reagálni fognak.

444 szerint a Péterfy Kórház Krízisintervenciós Ambulanciája is segítséget nyújt. Felhívásuk szerint az ukrajnai válsághelyzetben a budapesti kórház pszichológusai és pszichiáterei ingyenes krízisintervenciós beszélgetést (magyar és angol nyelven), szükség esetén orvosi segítséget, krízisintervenciós osztályos ellátást nyújtanak a menekülőknek. Jelentkezés telefonon: +3670 934 1051 (hívható H-P: 9:00-15:00) és emailben lehet: intervencio@peterfykh.hu