Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Magyar Honvédség: az infláció ellenére is képesek leszünk a haderő fejlesztés folytatására, újfajta fegyverrel is erősödnek


A lánctalpas, páncélozott, 30 milliméteres gépágyúval felszerelt gyalogsági harcjárművek, a Lynxeknek köszönhetően a magyar honvédség és a magyar védelmi ipar is erősödik – mondta Vauver Viktor, a Magyar Honvédség alezredese az MTI-nek.

Fotó: atv.hu

A Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoki irodavezetője arra is kitért, hogy a most Budapesten kiállított Lynx még Németországban készült, a későbbiekben azonban a harcjármű gyártása már Magyarországon fog történni, Zalaegerszegen.

Vauver Viktor közölte, hogy a gyalogsági harcjárművet gyártó Rheinmetall 2023-ig 46 darab Lynxet szállít Magyarországra, ahol 2029-ig további 172 darabot gyártanak majd, mindezzel pedig magyar munkahelyeket teremtenek.

Kiemelte, a honvédelmi alap segítségével még az infláció ellenére is „képesek leszünk a haderő fejlesztés folytatására”.

Vauver Viktor, a fővárosban zajló haditechnikai bemutató helyszíni koordinátoraként beszámolt arról is, hogy a Hősök terén az érdeklődők a Lynx mellett találkozhatnak például a török gyártású szállító járművel, a Gidránnal is.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a kiállítást követően a Lynxet Hódmezővásárhelyre szállítják, ahol megkezdődik a járművet kezelő személyzet képzése német szakemberek segítségével.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük