Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ma visszatér a tavaszi időjárás, a hőmérséklet továbbra sem emlékeztet téli időjárásra


Ma sok napsütésre számíthatunk, szerencsére az esők elkerülnek minket. A HungaroMet előrejelzése szerint ma a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, és csapadék sem várható.  Az északi szelet a Tiszántúlon kísérhetik élénk lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás – olvasható a met.hu oldalon.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 12 fok között várható.

Csütörtökön a dunántúli és középső tájakon zavarhatja több felhő a napsütést, másutt több órára kisüt a nap. Említése méltó csapadék nem várható. Reggelre a középső, keleti tájakon néhol párássá, ködössé válhat a levegő. A délire, délnyugatira forduló szél gyenge, mérsékelt lesz. A Dunántúlon lehet enyhébb, másutt fagyos a reggel, napközben pedig 8-15 fok valószínű.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. A délkeleti szél a Dunántúlon élénk, Sopronnál erős lehet. Hajnalban ismét a középső, keleti tájakon számíthatunk fagyra, napközben 9-15 fokra készülhetünk.

Szombaton előreláthatólag egy nyugat felől érkező gyenge hidegfront hozhat esőt, záporokat. Gyenge, mérsékelt, majd késő délutántól északnyugaton élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 7-14 fok között alakulhat. Vasárnap reggel még keleten eshet, napközben a felhőátvonulásokból elszórtan alakulhatnak ki záporok. Többfelé feltámad az északnyugati szél. Reggel legfeljebb néhol lehet gyenge fagy, délután 7-13 fok között alakulnak a maximumok.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük