Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ma is marad a rekkenő hőség, akár 36 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála


Túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem valószínű. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, a Zemplén térségében egy-egy viharos körüli lökés is lehet a reggeli órákban. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket.

Egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 fok környékén alakul.

Országos előrejelzés: péntek

Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel (helyenként akár vastagabb is lehet a fátyolfelhőzet). Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 22, a maximum 30 és 38 fok között alakul, délen lesz a magasabb csúcsérték.

Országos előrejelzés: szombat

Az erősebb gomolyképződés és a fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul és megerősödik. A hajnali 16, 24 fokról délutánra 29 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten mérhetik a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékeket.

Országos előrejelzés: vasárnap

Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum 14, 22, a maximum-hőmérséklet 28 és 35 fok között valószínű, délkeleten számíthatunk a magasabb értékekre.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük