Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ma érkezik a kéthavi nyugdíj, átlagosan 460 ezer forintot kapnak az idősek


A 13. havi nyugdíj együtt érkezik a szokásos havi járandósággal, így az idősek dupla annyi pénzt kapnak, mint a többi hónapban. Ráadásul már az emelt nyugdíj jön!

A dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénzkifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban, február 12-én hétfőn kezdi meg a posta a nyugdíjak kézbesítését. A Magyar Posta Zrt. közleményben tudatta, hogy a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások megközelítőleg 40 százaléka még ma is készpénzben, postai kézbesítéssel történik, ez közel 850 ezer érintettet jelent.

A két ellátás összege egyazon utalványon érkezik, amelyen a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. A postai kézbesítés ütemezetten, a szokásos sorrendben valósul meg és a hónap végéig tart

– írták a közleményben. Azoknak, akik átutalással kapják a nyugdíjat, szintén február 12-én érkezik meg a számlájukra a február havi és a 13. havi nyugdíj.

Átlagosan 460 ezer forintot kapnak az idősek

Januárban a 6 százalékos nyugdíjemelésnek köszönhetően a tavalyi 217 ezer forintos átlagos öregségi nyugdíj 13 ezer forinttal, 230 ezer forintra nőtt. A februári és a 13. havi nyugdíj együttes összege átlagosan 460 ezer forint lesz.

Kiállunk az idősek érdekeiért és megvédjük a juttatásaikat. Megemelt formában visszaadtuk a baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíjat is

– erről beszélt korábban Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. A kormány továbbá azt is közölte:

A tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb, 6 százalékos emelés követte. 2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére nőtt, vásárlóereje 20 százalékkal emelkedett – ismertette.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük