Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Lényeges változás a műszaki vizsgáknál – kizárólag online lehet jelentkezni ezeken a helyeken


Fotó: MTI Fotó / Bodnár Boglárka

Hétfőtől csak elektronikus úton lehet időpontot foglalni a járművek műszaki vizsgáztatására Budapesten.

Változik a műszaki vizsgáztatás menetrendje a fővárosban – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Mostantól ugyanis kizárólag online lehet jelentkezni a vizsgára, korábban ezt személyesen is meg lehetett tenni. A fővárosi autósokat érintő, hétfőtől érvénybe lépett változtatás miatt a gyakorlatban a következőt kell tennie az érintetteknek:

A kormányhivatal érkezési sorrendben dolgozza fel a jelentkezéseket és visszaigazoló e-mailben küldi a vizsga időpontját és azt, hogy melyik műszaki állomásra kell vinni a járművet.

A műszaki vizsgához pedig a következőkre van szükség:

  • A bejelentett azonosítókkal kell rendelkeznie a járműnek.
  • Vinni kell a jármű eredeti okmányait.
  • Ha külföldről behozott autóról van szó, akkor a járműokmányok hiteles, eredeti fordítására is szükség van a speciális jogosultságok érvényesítéséhez.
  • A jármű feletti rendelkezést igazoló eredeti okiratok (például járműkísérő lap, törzskönyv) beleértve a meghatalmazást is.
  • A jármű használati jellegétől, kialakításától függő egyéb, jogszabályban előírt eredeti dokumentumokat. Például, ha taxi vagy személyszállításra használják az adott járművet.

Amennyiben a vizsgára állított jármű adatai nem egyeznek az időpont foglaláskor megadottakkal, a hatósági eljárás nem indítható, a foglalt időpont elveszik.