Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Lefeleződött a gáz ára, tovább folytatódik az esés


Ma is folytatódik a gázár esése, miután az előrejelzések szerint enyhébb tél jöhet Európában, illetve az európai gáztárolók is a vártnál nagyobb mértékű telítettségben vannak.

Fotó: Kállai Márton/nepszava.hu

Szerdán emellett átmeneti gázárplafon bevezetéséről szóló javaslatot tett az Európai Bizottság, az intézkedés addig lenne hatályban a tervek szerint, amíg az EU ki nem dolgoz egy új gázpiaci indexet – írja a portfolió.hu.

A mostani árszinteken már kijelenthető, hogy

A GÁZ ÁRA FELEZŐDÖTT AZ AUGUSZTUSI 342 EURÓS SZINTHEZ KÉPEST.

Az árak emelkedése még tavaly októberben kezdődött, amikor az Északi Áramlat 2 vezeték engedélyeztetésével kapcsolatos geopolitikai feszültségek következtében Oroszország csökkentette a gázszállítást.

A gázárplafonnal kapcsolatos aggodalmak a héten tovább erősödtek. Annak ellenére, hogy az Európai Bizottság a héten már javaslatot tett a bevezetésről, számos bírálatot kaptak a döntéshozók, hiszen az olcsóbb gáz megnövekedett fogyasztást is jelenthetne, és ugyan az idei télen már úgy tűnik biztonságban leszünk – a gáztárolók töltöttségét figyelembe véve -, a tavasszal kezdődő betárolási időszakban, majd később a téli szezonban még nehezebb helyzetbe hozhatja magát a döntés értelmében a kontinens,

EZÉRT IS VAN KIEMELT SZEREPE A FOGYASZTÁS MÉRSÉKLÉSÉNEK MÁR A MOSTANI IDŐSZAKBAN.

portfolió.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük