Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Vásárosnaményi Krónikák

Lassan luxus lesz az iskolai menza – Idén tovább emelkednek az árak a közétkeztetésben


Lassan luxus lesz az iskolai menza, és az időseknek is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk egy finom ebédért. Idén tovább emelkednek az árak a közétkeztetésben, várhatóan durvább lesz a drágulás, mint az elmúlt években – írja az atv.hu

A Zalai Surdon fél éven belül már kétszer is árat kellett emelni a közétkeztetésben. A polgármester szerint már követni sem lehet az élelmiszerek drágulását. Előfordul, hogy egy héten többször is nő egy-egy alapvető alapanyag ára.

„Volt 15,5% az emelés most pedig 13% tavaly és idén együtt 28% kellett emelni, ez nagyon sok. Az a baj hogy az alapvető élelmiszerek ára napról napra mennek fel, így muszáj megemelni az árakat” – árulta el Kanász János, a település polgármestere.

A helyiek értik, hogy minden drágább, de azt már kevésbé, hogy a nyugdíjak emelése közelében sincs az alapvető élelmiszerek inflációs drágulásának. A szülök pedig úgy érzik, lassan megfizethetetlen lesz az iskolai étkezés. Ráadásul úgy érzik, az étel minősége nem egyenesen arányos a menza áraival.

Balmazújvárosban koncessziós szerződés alapján egy külsős cég főz a gyerekekre és az idősekre. A szerződött cég, azonban 2022-ben már kért árkorrekciót az önkormányzattól, mert nem tudta kigazdálkodni az élelmiszer drágulás miatt keletkezett veszteségeket.

Az atv.hu úgy tudja hogy a megyei jogú nagyvárosok közül Pécs még kitart. Itt a városvezetés egyelőre nem tervezi a közétkeztetés árának növelését.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük