Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

KSH: Hiába a brutális drágulás, nagyot nőtt a boltok forgalma Magyarországon


Márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene – a jelentős bázishatás eredményeként – 16,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 0,2 százalékkal nagyobb, azaz lényegében a tavaly márciusival megegyező volt a forgalom. A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 29,7 százalékkal nőtt az eladások volumene. Ezen belül
A TEXTIL-, RUHÁZATI ÉS LÁBBELIÜZLETEKBEN 320,4 SZÁZALÉKKAL, VAGYIS TÖBB MINT NÉGYSZERESÉRE, A HASZNÁLTCIKK-ÜZLETEKBEN 238,7 SZÁZALÉKKAL HÁROMSZOROSÁRA,
a bútor-, műszakicikk-üzletekben 75,3 százalékkal nőtt az értékesítés, amiben jelentősen közre játszott a tavaly márciusi alacsony bázis is.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben – a hó közepi ünnephez kapcsolódó többletvásárlások miatt – 51,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva.

Az első negyedévben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adata szerint 10,5, a naptárhatástól megtisztítva 10,3 százalékkal nagyobb volt, mint a múlt év azonos időszakában.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: