ELKÉSZÍTÉS
1.A hagymát felaprítjuk. Az almát meghámozzuk és a magház eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk az almát, a káposztát, rádobjuk a babérlevelet és a borókabogyót, hozzáöntjük az alaplevet, végül összeforraljuk.
2.Ha a káposzta már puha, eltávolítjuk a babérlevelet, a borókabogyót, és összeturmixoljuk az edény tartalmát. Besűrítjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával és 1 csipet cukorral ízesítjük, majd jól átmelegítjük.
3.A sonkás pálcikákhoz a leveles tésztát belisztezett munkalapon kinyújtuk. Hosszú csíkokra vágjuk, majd spirál alakban mindet feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
4.Előmelegített sütőben, 200 fokon aranysárgára sütjük a pálcikákat, majd rájuk tekerjük a sonkát. A levessel tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
- 1 db vöröshagyma
- 1 db alma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 ek vaj
- 2 db babérlevél
- 5 db borókabogyó
- 1 l húslevesalaplé
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- édes-nemes paprika
- cukor
- A sonkás pálcikákhoz:
- 20 dkg leveles tészta
- liszt
- 1 db tojássárgája
- só
- bors
Like this:
Like Loading...