Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Közösségi élet újraindítása a kormány ötmilliárdos támogatásával: 356 koncert- és falunap valósulhat meg országszerte


5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapnak a könnyűzenei programok.

kormány elfogadta a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatát, amely csaknem 5 milliárd forint támogatást biztosít 356 könnyűzenei rendezvény megvalósítására vissza nem térítendő támogatásként – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az MTÜ közreműködésével

augusztus és október között a nagyvárosokban 40 nagykoncert, a kisebb településeken 216 fesztiválkoncert, a kisebb falvakban pedig összesen 100 falunap valósulhat meg országszerte.

A kormány célja, hogy minél több könnyűzenei eseménnyel támogassa az újraindítást, és segítse ezzel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott előadóművészeti és rendezvényszektort.

A zenei rendezvények kiemelt jelentőségűek, nagymértékben hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez, erősítik a kulturális életet és megismertetik az eseményeknek otthont adó településeket. Emellett sok embernek adnak munkát, nemcsak a szűken vett turisztikai szektornak, hanem a kapcsolódó vállalkozásoknak is – hangsúlyozta az ügynökség.

A koncertek mellett szórakoztató programok és gasztronómiai élmények is várják majd a látogatókat az ország különböző rendezvényein. A programterv kidolgozása és a rendezvénysorozat lebonyolítása az MTÜ feladata. A támogatás igénybevételéről és módjáról később adnak tájékoztatást.