Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Közlemény adott ki az Egészségügyi Világszervezet: Úgy tűnik, itt az újabb Covid-hullám Európában


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) azt közölte, hogy a koronavírus-fertőzések újabb hulláma kezdődött el Európában – írja a roadster.hu.

Fotó: egeszsegkalauz.hu

A két szervezet szerint a fertőzések száma ismét emelkedni kezdett a kontinensen most, hogy hidegebb hónapokba léptünk, nyolc százalékkal nőtt az előző héthez képest. Ennek fényében ismét megerősítették, hogy az emberek egészségét minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell védeni.

Bár nem tartunk ott, ahol egy évvel ezelőtt voltunk, egyértelmű, hogy a világjárvány még mindig nem ért véget. Sajnos ismét emelkedő mutatókat látunk Európában, ami arra utal, hogy újabb fertőzési hullám indult el”.

“Emellett az ősz és a tél beköszöntével az influenza újjáéledésére is számítani lehet” – áll a WHO európai igazgatójának, Hans Klugének és az ECDC igazgatójának, Andrea Ammonnak közös közleményében.

Mint kifejtették, a Covid és a szezonális influenza lehetséges egyidejű terjedése fokozott veszélyt jelenthet az arra érzékenyekre, és megterhelheti az egészségügyi rendszereket, ezért fontos, hogy megkapják mind az influenza, mind a koronavírus elleni oltást az egészségügyi dolgozók, a 60 év felettiek, a várandós nők, valamint azok, akiknek valamilyen alapbetegségük van.A világ legtöbb országa már enyhített a Coviddal kapcsolatos beutazási korlátozásain, és tanulmány is készült arról, hogy volt-e egyáltalán ezeknek értelme.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük