Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete


Közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 1

A véradás szervezés és segítségnyújtás a migránshelyzetben. Ez a két feladat jelentette a legnagyobb kihívást 2015-ben a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete munkatársainak. A humanitárius szervezet Nyíregyházán tartotta megyei közgyűlését, ahol értékelték az elmúlt évet. Sikeres volt a Vöröskereszt adományozó és képzési tevékenysége is.

Új kihívásokat állított a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai elé a 2015-ös év. Az egyik kiemelt fontosságú feladat a véradás szervezés volt. Bár a megyében mindig sikerül összegyűjteni a kiegyensúlyozott betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, a Vöröskereszt szabolcsi szervezete véradásain 2014-ben 1700 egységgel elmaradt a tervezett begyűjtött vérmennyiségtől, a jó szervező munkának köszönhetően tavaly viszont már csak 700 egységgel volt kevesebb a vér a tervezésnél.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete Nyíregyházán tartotta éves megyei közgyűlését. A rendezvényen azt mondták: a humanitárius szervezet a megyében 2015-ben takarékos évet zárt, de mérlegük pozitív. A segélyezés az elmúlt évben is eredményes volt. 2015-ben az Amerika Ház Alapítvány által nyújtott, mintegy 37 millió forint értékű támogatásból 13 beregi kistelepülésen heti két alkalommal tejet és kenyeret osztottak a nagycsaládosoknak és az alacsony jövedelemből élőknek. Emellett sikeres volt a karácsony előtti Adományexpressz is, amelynek köszönhetően 800 családnak tudtak ünnepi csomagot biztosítani. A Vöröskereszt megyei szervezete sikeresen vette ki a részét a felnőttképzésből is. Gépjárművezetők számára elsősegélynyújtó tanfolyamokat szerveztek, egészségügyi területen dolgozók számára pedig professzionális elsősegélynyújtó képzést tartottak, amely ahhoz nyújtott ismereteket, mi a teendő addig, amíg a szakszerű orvosi segítség a helyszínre ér.


Vélemény, hozzászólás?