Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Közelít az árvíz, emiatt több vármegyében is le kellett zárni az utakat


Nem indult jól a hétvége, hiszen a tegnapi nap folyamán ismét felmerült az árvíz esélye. Az Útinform beszámolója szerint hamarosan a többi magyar folyó esetében is áradást tapasztalhatunk majd, emiatt országszerte már most több utat lezártak – írta meg az MTI.

Képünk illusztráció

A Tisza-tó menti védvonalak után újabb tiszai védvonalszakaszon rendelt el elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szombat reggel 6 órától.

A honlapjukon azt írják, hogy jelenleg a figyelőszolgálat a Tisza mentén Tiszafüredtől egészen Csongrádig tart, illetve kiterjed még Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszra is, így összesen több mint 311 km-en van érvényben árvízvédelem.

Az Útinform közlése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Tisza áradása miatt Ároktőnél a komphoz vezető utat, a Sajó áradása miatt pedig a sajóörösi bekötőutat zárták le. Semmivel sem jobb a helyet Nógrád vármegyében, ahol az Ipoly áradása miatt Őrhalon települést az országhatárral összekötő utat, valamint a Drégelypalánk és az országhatár közötti mellékutat zárták el a forgalom elől.

Az Ipoly áradása miatt a vármegyében Őrhalomnál a határhídhoz vezető utat és Drégelypalánk-országhatár közötti utat zárták le. Kerülni Balassagyarmat, esetleg Hont felé lehetséges. A Tisza áradása miatt a Tiszacsege és Ároktő közötti utat, a Sajó áradása miatt pedig a Kesznyéten és Sajóörös közötti utat zárták le.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük