Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Közel másfél méteresre nőtt a világ legnagyobb nyula

Az óriásnyúl a Darius névre hallgat és több mint 129 centiméter hosszúságú, ami körülbelül egy átlagos 8 éves ember magasságának felel meg. Nem véletlen, hogy az állat bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. A nyúl azonban eltűnt a Worcestershire-i otthonából az elmúlt hétvégén.

FORRÁS: CATERS NEWS AGENCY

Ha meglátna valakit az utcán, aki egy közel másfél méteres nyúllal az oldalán sétálgat, akkor mindenképpen hívja a hatóságokat, idézi a LiveScience online tudományos portál. Ez az állat ugyanis valószínűleg Darius lesz, a világ legnagyobb nyulának jelenlegi rekordere, aki a hétvégén rejtélyes módon eltűnt.

A német óriás vagy más néven kontinentális óriásnyulat valószínűleg ellopták a tulajdonosai ingatlanának kertjében található kerítéséből éjszaka– áll a helyi nyugat-merciai rendőrség közleményében. – A nyúl meglehetősen egyedülálló abban a tekintetben, hogy közel másfél méteres, és Guinness-rekorder, hiszen sokáig a világ legnagyobb nyulának számított.

Darius még 2010 áprilisában nyerte el a rekorder lenyűgöző címet: a maga 129 centiméteres hosszúságával és 24 kilogrammos testsúlyával igazi „titánnak” számított még a faja képviselői között is. Ezt a címet azóta elhódította tőle Dexter, a saját fia.
A KONTINENTÁLIS ÓRIÁSNYÚL ELSŐ PÉLDÁNYÁT MÉG 1893-BAN DOKUMENTÁLTÁK, ÉS VALÓSZÍNŰLEG A FLAMAND ÓRIÁSNYÚLTÓL SZÁRMAZIK, AMELY A FÖLD LEGNAGYOBB NYÚLFAJTÁJA.

Utóbbi faj már legalább háromszáz éves és eredetileg húsáért és szőrméje miatt tenyésztették. Ezeket az óriási állatokat azonban ma már nagyrészt házikedvencekként nevelik.

ANNETTE EDWARDS, DARIUS TULAJDONOSA EGY 2015-ÖS INTERJÚBAN „NAGYON LAZÁNAK” NEVEZTE A NYUSZIJÁT.

Hozzátette, hogy szerinte az óriásnyulakat még könnyebb felnevelni, mint a kisebb fajtákat, mert „jobban hasonlítanak a kutyákra”, mint bármely, hozzá hasonló állatra. A különleges óriásnyúl gazdája 1000 brit font, azaz mintegy 413 ezer forint jutalmat ajánlott a becsületes megtalálónak.

/www.origo.hu/