Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek, Videóinterjú

Közel félmilliárd forintból újul meg a vásárosnaményi Eötvös-kúria és az Eötvös utca


Közel félmilliárd forintból újul meg a vásárosnaményi Eötvös-kúria és környezete illetve az Eötvös utca

Vásárosnamény – Évek óta tapasztalható azon fejlődési dinamika, mely napról napra szebbé és élhetőbbé varázsolja a Bereg szívének Vásárosnaménynak mindennapjait. A Filep Sándor polgármester vezette önkormányzat erőfeszítéseinek hála, számos tényező együttes hatásának eredményeképpen immáron több milliárdos fejlődés fémjelzi munkájuk idáig beérő gyümölcsét. A fejlődés következő állomás, egy rég várt projekt megvalósulásával folytatódik, hiszen a vásárosnaményi Eötvös-kúria és környezete, illetve az Eötvös utca közel félmilliárd forintból újulhat meg – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor városvezető.

Az örömteli hír szervesen kapcsolódik azon elképzeléshez melynek célja, hogy Vásárosnamény megőrizze a jelenben is a múltját és annak szerves értékeit. Vásárosnamény Város Önkormányzata ezért sikeresen pályázott a Zöld város kialakítása című felhívására, mely a TOP-2.1.2-15-SB1-2017-00040 azonosítószámot viseli. A polgármester elmondta továbbá, hogy a most megnyert pályázat eredményeképpen, melyet a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője támogatásra érdemesnek ítélt, a vásárosnaményi Eötvös-kúria és környezetének rekonstrukciója, illetve a vele szemben lévő Eötvös utca teljes hossza 481.279.200 forintból újul meg. A projekt megvalósítás 2019-ben indul a tervezési fázissal és ingatlanvásárlással. A fő célkitűzés a város azon részén kialakítani egy olyan zöld parkot és szolgáltató teret, amely rendezvényeknek, családi és város programoknak adhat helyet. Az építési beruházás a kúria teljes felújítását, parkolókkal történő bővítését, közútcsatlakozás kialakítását, a meglévő zöld terület rekonstrukcióját foglalja magában. Emellett új növényfelület is kialakításra kerül, melyet gazdaságélénkítő tevékenység megvalósítása követ, az Eötvös utca pedig teljes egészében felújításra. A projekt várhatóan 2020 májusában zárul majd – zárta gondolatait a város első embere.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük