Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Koronavírus: újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

Fotó: Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon videóban jelentette be a mai kormányülés döntéseit. Ezek szerint fennmarad a határzár és a látogatási tilalom, bővül a kötelező maszkviselés szabálya és este 11 órától be kell zárni a szórakozóhelyeknek.

Szigorúbb rendőrségi ellenőrzés jön

Kérek mindenkit, hogy a saját érdekében, de különösen az idősek és a betegek érdekében tartsa be ezeket a szabályokat. A rendőrséget pedig utasítottam a belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokjat, és szükség esetén büntesse azokat, akik nem tartják be – mondta a videó végén a kormányfő.

Itt vannak a döntések

A járványügyi szakemberek szerint a második hullám december-januárban értheti el csúcspontját, egészen addig védekeznünk kell, erre van egy haditervünk – mondta videójában Orbán Viktor. Hozzátette: az egészségügyet felkészítették, a ma 10 ezer szabad ágyat 2-3-szorosára tudják növelni. Emellett döntéseket is hozott a kormány:

 

  • Fenntartják a beutazási korlátozásokat
  • Kötelező lesz a maszk viselése a tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási helyeken
  • Teljes látogatási tilalom fenntartása a kórházakban és idősotthonokban
  • Októbertől lázmérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik
  • A tesztekért semmilyen jogcímen nem lehet 19 500 forintnál többet kérni
  • A szórakozóhelyeket este 11-kor be kell zárni