Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Koronavírus: órákon belül bejelentheti az új intézkedéseket a kormány


Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma 16:30-kor Kormányinfót tartanak. Az aktualitást szokás szerint a kormányülés adja, a legnagyobb érdeklődést a már belengetett szigorítások övezik. Az elmúlt napok jelzései alapján tehát könnyen lehetséges, hogy a koronavírus-járvány fellángolásának elkerülése érdekében hoz döntéseket a kormány.A koronavírus-tájékoztatási portálon hosszú levél jelent meg pedagógusok és az iskolások családjai számára.
Fokozott a szülők és a tanárok felelőssége a járvány miatt, tünetes gyereket nem szabad közösségbe engedni – erre figyelmeztet a kormány a Koronavírus.gov.hu tájékoztatási portálon.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ meghívója szerint 16:30 és 18:00 között Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra Kormányinfót tartanak.

Tegnap kiderült, hogy szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely, azonban az első koronavírus.tesztje negatív lett. Minden bizonnyal a második tesztje is negatív lett, ennek köszönhetően megtartható a Kormányinfó.

Tegnap 91 fővel emelkedett az új koronavírusos esetek száma, a koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli jelentésében pedig azt állt, hogy “ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket”. Ma 132 új esetet diagnosztizáltak, március óta csak egyszer volt a mainál több új eset, és jelezték: ma tárgyalja a kormány a szükséges intézkedéseket.