Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Koronavírus: enyhítés kaptak a horgászok

A MOHOSZ által kiadott, vadonatúj tájékoztatójában többek közt két enyhítés is helyet kapott.
1. Újra engedélyezett este 7 és 8 között is horgászni

A korábbi szigorítást, miszerint bár este 8-tól van kijárási tilalom, 7 után tilps horgászni – a jelek szerint visszavonták, ugyanis a mostani tájékoztatóban már ez szerepel:

Este 8 óra és reggel 5 óra közötti időben az éjszakai horgászat – ideértve a 16-18. pontok szerinti helyeken történő horgászatot is – általánosan nem engedélyezett. A MOHOSZ ajánlása alapján a horgászvizek üzemeltetőinek javasolt az este 7 órai zárás, a horgászoknak pedig a horgászat kellő időben történő befejezése annak érdekében, hogy a 4. pont szerinti kijárási tilalom kezdetéig biztonsággal haza lehessen érni.

2. Többen is horgászhatnak egy csónakból

A múlt heti hírekkel, illetve a vízirendészet és az országos tisztifőorvos által megerősítettekkel szemben újra megengedett több személynek egy csónakból horgásznia – az alábbiakat betartva. Bár a vízirendészet még nem erősítette meg a változást, bízunk abban, hogy a december 1-től már nem bírságolnak emiatt.

a) a közös háztartásban (egy családban) élő horgászok maszk nélkül,
b) a nem közös háztartásban élő horgászok a MOHOSZ által előírt 3 méteres védőtávolság betartásával maszk nélkül,
c) a nem közös háztartásban élő horgászok az előírt 1,5 méteres védőtávolság betartásával maszkban
a 10. pont szerinti idősávban (nappal) egy csónakban (vagy lajstromszámos vízijárműben együtt horgászhatnak.

Hol horgásszak?

Ha nem tudod, hová indulj horgászni, mi összeszedtük a szerintünk legjobb tíz hazai desztinációt. Ezek közül a Balatonnál biztosan halbőség várható, mert a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. tonnaszám telepít a tóba, több horgászható halfajt. Ha pedig második legnagyobb tavunkat, a Tisza-tavat választjuk, ott is sok érdekességre bukkanhatunk.

Forrás: MOHOSZ