Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kormányinfó: kötelezővé válhat az oltás egyes munkakörökben Magyarországon


A kötelező koronavírus-oltás lehetősége is szóba került a tegnapi kormányülésen, amelynek döntéseiről holnap reggel számol be Orbán Viktor – mondta el a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A kormány nem döntött továbbra sem arról, hogy mindenkinek kötelező oltást rendeljen el, de vannak olyan munkaterületek, amelyek az önmagunkon való felelősségen is túlmutatnak, itt szóba jöhet a kötelező oltás lehetősége – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Három terület van, ahol a kormány a tegnapi ülésen tárgyalt intézkedésekről, ma az operatív törzs ezeket fogja megvitatni, és holnap Orbán Viktor a rádióinterjújában konkrét döntésekről fog beszámolni – mondta el Gulyás Gergely a mai Kormányinfón.

Az egyik terület – amiről már tudni lehetett, hogy napirenden van -, a harmadik oltás kérdése, de szóba került a kötelező oltás lehetősége is.

A kötelező oltással kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta, hogy egyre több helyen merül fel a kötelező oltás kérdése. A kormány álláspontja nem változott abban, hogy az alkotmánynak helyes az, a svájci alkotmányból átvett rendelkezése, hogy mindenki felelős önmagáért.

DE VANNAK OLYAN TERÜLETEK, AHOL A MUNKAVÉGZÉS AZ ÖNMAGUNKON VALÓ FELELŐSSÉGEN IS TÚLMUTAT, EZÉRT AZT MEG KELL VIZSGÁLNI, HOGY INDOKOLT-E BIZONYOS HELYEKEN KÖTELEZŐVÉ TENNI, VAGY A MUNKAVÉGZÉS FELTÉTELÉVÉ TENNI AZ OLTÁST.

A kormány továbbra sem döntött arról, hogy mindenkire kiterjedő kötelező oltást rendeljen el, de egyes területeken – különösen igaz ez az egészségügyre – általában és a munkáltatói jogok szempontjából érdemes ezt megvizsgálni, és a kötelező oltás lehetősége is szóba jöhet.