Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kommandósok fogták el a volt feleségét bántalmazó férfit

Fegyvert fogott volt felesége fejéhez, és kést szorított a torkához egy férfi Pécsett. A férfi megverte a nőt, aki ezek után feljelentette egykori párját. Mivel a férfinek fegyvere is volt, végül kommandósok segítségével fogták el és vették őrizetbe.

Illusztráció

A pécsi nő arról tett feljelentést a rendőrségen, hogy a családi házukban a volt férje többször bántalmazta: a fejéhez pisztolyt tartott, a nyakához kést szorított, összetörte a telefonját és az autóját is megrongálta (szélvédőjét és kerekét is tönkretette) – árulta el az ATV Híradónknak Popovics Deján, a Baranya megyei RFK szóvivője, és hozzátette: a nő a bántalmazások során könnyű sérüléseket szenvedett. A közelben lakók híradónknak azt mondták, hogy többször hallották őket veszekedni. Orsós Györgyné arról számolt be, eleinte nem volt probléma velük, de az utóbbi időben már állandóan veszekedtek.

Káplár Mátyás, pszichológus szerint a férfi nem tudta elfogadni, hogy a kapcsolata megszakadt a volt feleségével. A szakértő szerint a férfi erőszakos módon lépett vissza a helyzetbe, ami tulajdonképpen felkorbácsolhatta a korábbi sérelmeket, valamint elvehette a nőtől azt a biztonságérzete, hogy ő már lezárta ezt a kapcsolatot.

A 47 éves férfit a rendőrök elfogták, lakását átkutatták, és a gáz-riasztó pisztolyt is megtalálták, amellyel a volt feleségét ijesztgette.