Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Klebelsberg Központ: Még nem kell átállniuk fafűtésre az iskoláknak


Bár már iskolabezárásra is volt példa, a Klebelsberg Központ felméréséből az derült ki, hogy egyelőre nincs szükség arra, hogy az oktatási intézmények alternatív fűtési rendszerekre támaszkodjanak.

Képünk illusztráció fotó: szol24.hu

Még nyáron írtunk arról, hogy a Belügyminisztérium arra utasítja az oktatási intézményeket, hogy haladéktalanul mérjék fel a fatüzelésre történő átállás lehetőségét.

Mint ismert, október 15-én hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon.

Az mfor ebből az alkalomból arról kérdezte a Klebelsberg Központot, hogy mi lett a felmérés eredménye, hány iskola tud vagy fog átállni fatüzelésre, hol kell cserépkályhát beszerezni vagy más alternatív megoldást találni.

A Klebelsberg Központhoz érkezett adatok alapján ugyan számos intézmény képes átállni vagy integrálni alternatív fűtési rendszert, de egyelőre ezekre nincsen szükség. A tankerületi fenntartású köznevelési intézmények fűtése szerződésekkel biztosított, és a fűtési szezon kezdetével mindenhol el is indul

– állítja a Klebelsberg Központ, ami abból a szempontból érdekes, hogy az elmúlt hetekben iskolabezárásra is volt már példa, a hajdúvidi általános iskola tanulóinak spórolásra hivatkozva kell ezentúl a 15 kilométerrel arrébb fekvő hajdúböszörményi iskolába járniuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük