Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Kitüntették a hős szabolcsi lelkészt, aki megmentette a szívbeteg sírásó életét


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, temetés közben elvesztette az eszméletét egy sírásó, akit a temetési szertartást vezető lelkész élesztett újra.

A naphire.hu úgy tudja, a gyors segítségnek köszönhetően sikerült megmenteni a sírásó életét, azóta a kómából is felébredt, javul az állapota, de még sok műtét vár rá. Bárány Péter hős tettéét a Nyíregyházi Egyházmegye is elismerte, ezüst papi mellékkereszttel tüntették ki.

– A részvétnyilvánítások után az egyik sírásó eldőlt, a fejét beverte a járdába. Péter atya először arra gondot, hogy az illető csak elájult, mert sápadtnak tűnt. Az atya ez alapján próbálta orvosolni a bajt, de hamar rájött, hogy nincs pulzusa és a mellkasa sem emelkedik. Ekkor egyből értesítették a mentőket, a segítség negyedóra alatt ért a helyszínre – olvasható a Nyíregyházi Egyházmegye honlapján.

Péter atya elmondta, lehet, hogy eltörte a sírásó egy-két bordáját, de úgy volt vele, hogy ne egy egészséges csontozatú embert temessenek el, inkább egy repedt bordájú ember maradjon élve.

(Kezdőkép: Nyíregyházi Egyházmegye)