Közzétette - Kategória - Egyéb

Kitálalt az ex-versenyző: így vernek át a tévés tehetségkutatók


Döbbenetes vallomást tett egy korábbi tévés tehetségkutatóban feltűnt versenyző: nem minden úgy zajlik, ahogyan a néző gondolja.

A televíziós tehetségkutatók a világ legnépszerűbb formátumai közé tartoznak, és sokan azt gondolják, valóban az zajlik a stúdiókban, mint ami lejátszásra kerül. Ám nincsenek kevesen azok, akik arra gyanakodnak, hogy a verseny alakulását manipulálják a szerkesztők, most pedig egy korábbi versenyző adott részletes beszámolót a készítők sokszor kifejezetten etikátlan lépéseiről.

MÁR NEM AZ ÉNEKHANG A TEHETSÉGKUTATÓ MŰSOROK LÉNYEGE – ÁLLÍTJÁK SOKAN

Hollie Steel mindössze 10 évesen jelent meg a Britain’s Got Talent című tehetségkutató műsorban, és lenyűgözte Simon Cowellt a „Wishing You Were Somehow Here Again” című dalával, amelyet az Operaház fantomjából hozott még 2009-ben. Azóta több mint egy évtized eltelt, a tévés tehetségkutatók pedig már kevésbé fókuszálnak az énekhangra, inkább a versenyzők személyén, a dramaturgián van a hangsúly.

A kislány a gyönyörű klasszikus énekhangjával elkápráztatta a nemzetet, és egészen a döntőig jutott, de sajnos lemaradt a győzelemről. A közelmúltban a TikTok-on bukkant fel újra, ahol lerántotta a leplet a műsor alakulásáról, és 23 évesen elmesélte: egyszerűen nem engedték neki, hogy győzzön, ehhez pedig nem voltak restek sokszor tisztességtelen eszközökhöz nyúlni – írja az elle.hu.

A legegyszerűbb az volt, hogy nem engedték, hogy az általa választott dalokat énekelje el a műsorban, mert azokat túl jól tudta, és a riválisával szemben jelentősebb esélye lett volna a győzelemre.

AZT ÁLLÍTJA, NYERT VOLNA, HA NEM MANIPULÁLJÁK A REPERTOÁRJÁT

A Britain’s Got Talent harmadik évada a történelem egyik legerősebb évada volt, a döntősök több emlékezetes produkciót is nyújtottak. Ekkor versenyzett a Stavros Flatley apa-fia duó, a Michael Jackson szuperfan és énekes Shaheen Jafargholi, Aidan Davies táncos és az ikonikus Susan Boyle, akire az egész világ felfigyelt egy pillanat alatt. A sorozat győztese természetesen a Diversity volt, akik még ma is jelentős szereplői a kulturális életnek, miután Ashley Banjo győzelemre vezette őket.

A 10 éves Hollie Steel „Eidelweiss” című előadása a Muzsika hangja című musicalből az elődöntőben nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, a fiatal énekesnő ugyanis sírva fakadt a dal közben. A szívszorító pillanatra máig sokan emlékeznek, amikor a 10 éves gyerek zokogni kezdett, és könyörgöt, engedjék, hogy elkezdje elölről.

A  TikTok-on Hollie elmagyarázta, hogy az „Eidelweiss” egy számára ismeretlen dal volt, nagyon rövid ideje volt csak felkészülni, így maradtak benne bizonytalanságok.

„A Nessun Dorma című szerzeményt akartam énekelni, mint egy hatalmas operadalt, amivel megmutathattam volna, hogy itt vagyok, és van helyem a dobogó legfelső fokán. Tudtam, hogy el tudom énekelni, mondtam, hogy tudom, hogy elég erős vagyok ahhoz, hogy megoldjam, ám a producerek nemet mondtak. Csak azért mondtak nemet, mert nem akarták, hogy nyerjek. Mint ahogyan azt sem engedték, hogy a musicalt újra kezdjem, a stáb azt mondta, nem az ő hibájuk, így bele kell törődnöm a botrányos előadásba.”

Most, 13 évvel az tévéműsorban elért hatodik helye után, Hollie teljesen eltűnt a rivaldafényből. A show után a lány saját kezűleg adott ki három albumot, majd 2011-ben megkapta Louisa von Trapp szerepét Andrew Lloyd Webber The Sound of Music angliai turnéjában. A 23 éves előadóművész 2017-ben végzett egy londoni főiskolán zenés színház szakon, jelenleg Frenchy-t alakítja a Grease című produkcióban a Harmony of the Seas luxushajó fedélzetén.

A videó azóta rejtélyes módon eltűnt a népszerű videós oldalról, valószínűleg a műsor készítői és az egykori versenyző között éles ellentéteket szültek az ott elhangzottak. Sőt, azóta Hollie Steel Instagram-oldala is felfüggesztésre vagy törlésre került.