Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Kirajzottak a hatóságok a szabolcsi sztrádára! Mindenkit letereltek – sokakat meg is büntettek


Átfogó ellenőrzést tartott az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán a rendőrség – írta a police.hu.

Képünk illusztráció Fotó: police.hu

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságok bevonásával az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán 2022. május 20-án. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművek műszaki állapotát és szolgálati kutyák segítségével a rakományt is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a Polgárőrség, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a Magyar Közút Nzrt, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 12 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 5 járművezetővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak. Közigazgatási bírságot 90 esetben szabtak ki, legfőképpen a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt.