Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kíméletlenül beköszönthet az ősz: erős lehűlés jöhet


Azt írják, valószínűségi előrejelzések alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy megérkezik az igazi ősz a jövő hét vége felé.

Fotó: elit.fitomed.hu

A front átvonulását követően észak-északnyugat felől több hullámban hűvös, sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el térségünket, így erős lehűlés jöhet. Ez azt jelenti, hogy a csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 20 fok alatt maradhat, éjszakánként pedig egyre nagyobb területen megjelenhetnek az 5 fok körüli minimumok – olvasható a cikkben.

Vasárnap szeles időre, felhőátvonulásokra számíthatunk, szórványosan, többségében északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Hajnalban északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A kora reggeli 8-15 fokot követően délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Hétfőn még többfelé lehet élénk, erős a szél. A sok napsütés mellett csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakulhat.

Keddre mérséklődik a légmozgás, még helyenként északnyugaton lehet élénk. Napközben sok napsütés várható számottevő csapadék nélkül. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csak helyenként alakul ki eső, zápor az esti órákban. A hűvös hajnalt követően 20-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán ismét feltámad a légmozgás, az élénk déli-délnyugati széllel melegebb levegő érkezhet, délnyugaton elérhetjük a 28-29 fokot. Emellett felhős időre van kilátás, helyenként esővel, záporral.

Forrás: idokep.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük