Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kiderült, miért akarja a Belügyminisztérium, hogy esküt tegyenek a tanárok is


Az új pedagógus életpálya törvény végrehajtási rendeletének tervezetéből nem derül ki, hogy mi alapján számítják majd ki a pedagógusok bérét.

Mint arról beszámoltunk, az új pedagógus életpálya törvény – azaz státusztörvény – végrehajtási rendeletének tervezete szerint jövő év május 31-étől csak akkor tölthetnek be pedagógus munkakört a pedagógus szakképesítéssel vagy szakképzettséggel rendelkezők, ha felsőoktatási intézményben esküt tettek. A Belügyminisztérium a Népszava megkeresésére közölte, hogy számos más hivatáshoz hasonlóan az eskütétel erősítheti a pedagógus elkötelezettségét. Hozzátették, hogy az eskü szövegéről még nem született döntés.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár péntek délelőtt tíz órára hívta tárgyalóasztalhoz a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Nemzeti Pedagógus Kar és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete képviselőit, hogy a státusztörvénynek is nevezett új életpályatörvény végrehajtási rendeletéről egyeztessenek.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Népszavának azt mondta, az eskütétel részletei mellett továbbra sem tudni, hogy mi alapján számítják majd ki a pedagógusok bérét, mekkora összeget biztosít a kormány béremelésre a nemzeti költségvetésből, továbbá az is kérdéses, hogy mit jelent majd az iskolai “összevont tartós helyettesítés” lehetősége.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük