Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kiderült, mi a célja a kormánynak: 2030-ra miénk lesz a legélhetőbb európai ország


„A kereszténység ma már nem alapvető érték Európában, Magyarország azonban – mint ahogy az elmúlt évszázadok során sokszor – kitart, egyik legfőbb őrzője marad a keresztény értékeknek” – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán Budapesten.

Fotó: hvg.hu

Az MTI beszámolója szerint a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára szerint a kormány az elmúlt évtizedben biztonságot teremtett és fejlődési pályára állította a Magyarországot,

most pedig a középtávú céljuk, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé kerüljünk.

Felhívta a figyelmet arra a különbségre, hogy nem az öt legtöbbet fogyasztó ország közé kívánnak kerülni.

Latorcai Csaba úgy gondolja, a kereszténység mára a világ legüldözöttebb vallása lett, az európai keresztény kultúra ostrom alatt áll. „A kontinensen egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás zajlik, ami a normalitás értékei, az erős nemzeti identitás, a férfi és nő élethosszig tartó kapcsolatán nyugvó családok, a hit védelme ellen zajlik” – fejtette ki. A szuverén, egyenrangú és egymással együttműködő közösségek helyett ma egy centralizált, kézivezérlésű, saját identitással nem rendelkező, pusztán materiális alapokon álló „európai egyesült államok” erőltetése a cél, ahol a kereszténységnek nincs helye – mondta.

Ahogy szocializmusról bebizonyosodott, úgy a „liberálisnak álcázott szép új világról” is lassan kiderül, hogy a jövőtlenségbe vezet, ezzel szemben a kereszténység és az arra épülő demokrácia a jövőt kínálja, közölte Latrocai. Az államtitkár szerint mindezért kereszténydemokrata fordulatra, új reneszánszra van szükség az Európai Unióban, de elsősorban Nyugaton.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.