Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kiderült melyik pálinka a legfinomabb Magyarországon

A 2020-ban rendezett Ország Legjobb pálinkája címet az érlelt kadarka törkölypálinka nyerte.

FORRÁS: HTTPS://MIAPANASZ.REBLOG.HU/

 A pálinkaversenyre idén rekord mennyiségű, több mint 400 féle pálinkával rukkolt elő 48 különböző pálinkafőzde. A legtöbb díjat a Győr-Moson-Sopron megyei 1 Csepp Pálinka gyűjtötte be, így 2020-ban ők kapták a legeredményesebb pálinkafőzdének járó megtisztelő kitüntetést – írja a Blikk.

„Illatát gyönyörű törkölyös fajtajegyek jellemzik, amelyek a levegőztetés hatására folyamatosan erősödnek. Ízében eleinte keleties fűszereket, vaníliát, kókuszt, szegfűszeget érezhetünk, ami kakaóval és kávéval zárul. A pálinka harmonikus összhangban van a hordóval, érett, törkölyös olajosság jellemzi. A kékszőlő törkölye és a hordó természetes aromái egyáltalán nem nyomják el egymást, legalább egyszer életében mindenkinek meg kellene kóstolnia” – jellemezte a győztes italt az Országos Pálinka- és Törkölypálinka-verseny igazgatója, Béli Géza.

„Az ország legrangosabb pálinkaversenyét minden évben hagyományosan tavasszal rendezi meg a tanács. A pandémia azonban nemcsak a verseny hagyományait írta át: sok főzde a járványhelyzet előtt is a túlélésért küzdött, ezek a nehézségek 2020-ban hatványozódtak. Ennek ellenére rekord mennyiségű nevezés érkezett, ami jól példázza, hogy a főzdék a válságban is a legjobb minőségre törekszenek” – nyilatkozta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.