Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Kiderült, hogy mosta tisztára magát a csempészcigit szállító volt szabolcsi MSZP-s képviselő


Az ukrán InfoPost.Media írta meg, hogy egy ismerőse vette és tette a csempészett cigarettát Legény Zsolt kocsijába. A lap szerint Legény ismerőse (egy büntetlen előéletű ungvári lakos) vallomásban erősítette meg, hogy az MSZP volt parlamenti képviselője nem tudott az autójába rejtett áruról – írta meg a Telex.

Legénynek diplomata útlevele volt, amikor az ukrán határőrök a kocsija csomagtartójában csempészcigit találtak. A határőröknek feltűnt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de a kocsin nem volt diplomata rendszám. Amikor a kocsi csomagtartóját ki akarták nyittatni vele, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, előttük nyitották fel a csomagtartót.

Legény aznap kilépett a pártból, de később azt állította, ő volt a legjobban ledöbbenve, hogy csempészcigi van az autóban.

Legényt felmentették, a bírósági iratok szerint az ungvári férfi azt vallotta, megállapodott egy másik magyar (nem politikus és nem diplomata) állampolgárral, hogy Magyarországon, a határ átlépése után az első benzinkúton átadja a cigit. A bíróság 85 000 hrivnya (kb. 950 ezer forint) bírságra ítélte.

A csempészett több mint 11 ezer doboz cigit lefoglalták, és visszaadták Legény eddig lefoglalt autóját. (Telex)