Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kiderült, hogy jelenléti vagy online oktatásra készül-e a kormány


„Jelenléti oktatásra készül a kormány a szeptember elsején induló tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi” – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Oltásról is beszélt Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után.

Eközben Rusvai Miklós víruskutató arról beszélt az M1-en, hogy már elkezdődött a negyedik hullám, amely novemberben tetőzhet. Lesz hirtelen emelkedés az esetszámokban, de az nem fut olyan magasra, mint a harmadik vagy a második hullám idején. Rusvai kijelentette: „A negyedik hullám nem hagy maga után annyi halottat, nem lesz annyi lélegeztetőgépes, nem lesz annyi súlyos beteg, erre már biztosíték a körülbelül 65 százalékos átoltottság”.

Novák Katalin felhívta a szülők figyelmét, hogy szerdáig kell jelezniük gyermekeik oltásigényét, hogy látható legyen, mennyi oltóanyagra van szükség. Megerősítette, hogy jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézményben tanuló 12 év felettieknek. Az oltást Pfizer-vakcinával végzik, és a kampányba az iskolaorvosok, iskolai védőnők bevonását is indokoltnak látják.