Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kiderült, hogy Brüsszel miatt engedik szabadon a rabokat a magyar börtönökből


Magyarországnak azért kellett meghoznia azt a döntést, hogy több embercsempészt is szabadon enged, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök – közölte Rétvári Bence az MTI-vel.

Fotó: rtl.hu

Az EU nem ad pénzt Magyarországnak sem az embercsempészek fogva tartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsuk fogva

– mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Előző héten derült ki, hogy Magyarország több embercsempészt is szabadon enged a börtönökből, akiknek 72 órán belül el kell hagyniuk az országot. Szombathelyen le is videózták, ahogy a hatóságok a vasútállomáson börtönből szabadult embercsempészeket engednek szabadon.

Rétvári arról is beszélt, hogy magyar határvadászok és rendőrök állnak a határon télen és nyáron, és „erőn felül dolgoznak azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek”. Megismételte a kormány sokat hangoztatott álláspontját, miszerint az EU 650 milliárd forinttal, azaz több mint 1,5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, mivel 2015 óta Magyarország ennyit költött az Európai Unió külső határainak védelmére. Állítása szerint egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

Elismerte, hogy a hazai börtönök a több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak, hozzátette, hogy emiatt az EU korábban indított eljárást Magyarország ellen. Ezeket a pereket az államtitkár szerint a „Soros-hálózathoz köthető ügyvédek” indították.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük