Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kiadták a narancssárga figyelmeztetést: egyszerre támad a kánikula és a heves zivatarok


Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése alapján késő délutánig az ország túlnyomó részén gyengén felhős, napos, száraz idő várható, de az északkeleti tájakon kialakulhatnak záporok és zivatarok. Késő délutántól, kora estétől viszont egyre több helyen előtérbe kerül a csapadék, ugyanis például északon, északnyugaton heves zivatarok is előfordulhatnak – viharos, károkozó széllökések is lehetnek a zivatarok környezetében.

A MAXIMÁLIS NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 31 ÉS 36 FOK KÖZÖTT ALAKUL, KÉSŐ ESTÉRE EZ 22 ÉS 29 FOK KÖZÉ FOG CSÖKKENNI.

Az OMSZ több veszélyjelzést is kiadott mára:

  • Zivatar miatt narancssárga, vagyis kettes fokozatú veszélyjelzés van érvényben ezekben a vármegyékben: Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém – Baranya vármegyén kívül pedig az összes többi vármegyében 1-es fokozatú a veszélyjelzés a zivatar miatt.
  • Magas középhőmérséklet miatt ezekben a vármegyékben van érvényben narancssárga, kettes fokozatú veszélyjelzés: Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéken kívül a többi vármegyében 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzést adtak ki a magas középhőmérséklet miatt.

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a következő napokban hullámzó front fogja alakítani hazánk időjárását, vagyis továbbra is számíthatunk esetenként záporra, zivatarra, miközben meleg idő várható, és csak a hét közepétől lehet számottevő enyhüléssel számolni – vagyis mondhatjuk, hogy nem éppen a legkedvesebb oldalát fogja mutatni nekünk az időjárás:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük