Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kiadta az ukázt az új vezérkari főnök: munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartania


Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ – indokolt Böröndi Gábor – írja a Népszava.hu.

Képünk illusztráció

„Az elmúlt egy hónapban megtörtént a harckészültség felmérése, és a katonák fegyverbiztonsága is javult. Ez adja azt a biztos alapot, amelyre építkezve végre lehet hajtani a gondolkodásmód- és kultúraváltást a Magyar Honvédségnél. Mindenki tudatában van annak, hogy hova szeretnénk eljutni” – jelentette ki a Honvéd Vezérkar főnöke a honvedelem.hu-nak adott interjújában.

Böröndi Gábor kifejtette, kinevezése után második célja az volt, hogy minden katona legyen katona, és ennek a fegyver a legjobb kifejező eszköze. Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ – fejtegette.

„Ezért döntöttem úgy, hogy munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani, emellett pedig gyakorolni annak szét- és összeszerelését. Elmondhatom, hogy mindenki kiemelkedő fegyelemmel hajtotta végre a parancsot, így mára képesek saját egyéni fegyvereiket még megbízhatóbban kezelni”

– fogalmazott Böröndi Gábor.

Az új vezérkari főnök gyakrabban szerepel a hírekben, mint elődje. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az állami tévében történelemhamisító kijelentéseket tett a II. világháborúról, majd később feljelentették, mert teljesen értelmetlen feladatokat végeztetett el az általa „pletykásnak” tartott honvédségi sofőrökkel.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük