Közzétette - Kategória - Kreatív és Hobbi sarok

Kézműves lámpák évszázados technikáktól a legmodernebb technológiákig – vásárolni valami igazán különlegeset és hosszútávra szólót, örömöt jelent


Az Egyesült Királyságban a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzet miatt az általános jelenség lehet, hogy a fogyasztók csökkentik kiadásaikat. Valójában az Egyesült Királyság fogyasztói kiadások az elmúlt három évben gyorsabban nőttek 2,5%-kal, mint az infláció, ami meglepő, hiszen nem épp erre a statisztikára számít az ember. Ám mégis úgy tűnik, hogy a gyorsan mozgó tendenciák és a gyökeres divat napjait felváltotta az igény az igényességre való törekvés és a tudatos vásárlás, visszatérés egy olyan korba, amikor a ruházat és a lakberendezési tárgyak vásárlásakor gondosan átgondolt döntéshozatali folyamatot vontak be, hosszabb távra terveztek és igyekeztek az időt állóságot szem előtt tartani.

Kézműves lámpák évszázados technikáktól a legmodernebb technológiákig - vásárolni valami igazán különlegeset és hosszútávra szólót, örömöt jelent

„50 évvel ezelőtt jó minőségű termékekben gondolkodtunk, sajnos nem úgy mint, az elmúlt 15-20 évben a silány minőségű tömegtermékeké a főszerep.” Azonban napjainkban talán ez változik, az eldobható divatos termékeket helyett, a fogyasztók egyre inkább az ikonikus, időtlen darabokat vásárolják, amelyek minőségi kidolgozással rendelkeznek és mögöttük van egy történet. „Talán az emberek egyre inkább elutasítják a rossz minőségű, fantáziátlan termékek és a kiskereskedők által kínált olcsóbb árak kombinációit.”

„Nem túl jó érzés, amikor az olcsó és alacsony színvonalú tömegtermékek nem állják ki az idő próbáját. A Wrap felmérése a fenntartható erőforrás-hatékony gazdaságot vizsgálta meg. Felmérésük eredményei azt mutatták, hogy a fogyasztók fele hajlandó lenne többet fizetni a hosszabb ideig reklámozott termékekért. Ez összhangban van az Egyesült Királysággal jelenleg tapasztalt gazdasági bizonytalansággal, és azt mutatja, hogy a fogyasztók inkább a legutoljára kiadott prémium tárgyak megvásárlását preferálják, ahol a termék visszavásárlása vagy a kicserélése nem opció.

01 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

02 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

A kiadásoknak ez a megfontolt megközelítése különösen a bútorok és a háztartási cikkeknél jelenik meg, hiszen Anglia 27 millió háztartása 27,2 milliárd fontot költött házvásárlására 2015-ben. „”Akár nyomtatott, kötött, szőtt vagy üvegezett, az ügyfelek „”becsülik a kézművességet”” – mondja Polly Dickens, az Habitat kreatív igazgatója -, úgy érzik, valamilyen szinten kapcsolódnak a kézműveshez. Ez a szándék tükröződik egy új weboldalak tömeges megjelenésében, amelyek csak minőségi, kézműves termékeket árulnak, azzal az ígérettel, hogy a forgalmazott termék hosszútávon is érték marad.

03 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

04 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

05 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

Amikor a vásárlási megtörténik, az érzés, hogy valami ikonikus és jól megtervezett tárgy kerül az otthonunkba, nagyon jó. Akik olyan szerencsések közé tartoznak, hogy tulajdonosai lehetnek egy ilyen tárgynak, leginkább büszkeség érzése keríti hatalmába. Az ilyen termékek birtoklása már önmagában is egy fajta boldogságot hordoznak magukban, mely egyértelműen a tehetséget ünnepli. Pszichológusok által készített tanulmány szerint, önmagában a megvásárolt tárgy szemben a vásárlás élményével gyakoribb boldogságot okoznak az emberekben. Hiszen ezeket a tárgyakat nap mint nap látjuk otthonunkban, éveken, akár évtizedeken keresztül.

06 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

07 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

Az Original BTC-nél hihetetlenül büszkék vagyunk a kiváló minőségű, ikonikus, klasszikus és kortárs világítás termékekre. Az Original BTC, a Davey Lighting & Beadlight termékei világszínvonalú és egyedi választékot kínálnak. A minőség, a részletesség és az érdekes anyagok keveréke minden stílushoz illeszkedik, de főként a klasszikus brit eleganciát tükrözi. Termékeiket a legkiválóbb minőségű nyersanyagok felhasználásával készítik, maximálisan figyelve a minőségre és a design-ra.

08 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

09 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

10 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

11 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

12 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

13 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

„Az ördög a részletekben rejlik”, tartja a mondás. Részleteiben is minőségi kidolgozást, pedig csakis kézműves gyártótól kaphatunk. Évszázados technikáktól a legmodernebb technológiákig minden lámpát kézzel készítenek és gyártanak az Egyesült Királyságban. Több gyár is található szerte Angliában, úgy, mint a fémmegmunkáló, az üveg és porcelán gyárak, ezek a termékek a legkiválóbb minőségi anyagokból készülnek: akár a sokoldalú „csont” porcelánból, a legfinomabb alumíniumból, rézből, sárgarézből és vasból, kelnek életre. A fonott textilkábelek, a szatén krómozott baldachinok és a kontrasztos színárnyalatok részleteivel az Original BTC, a Davey Lighting és a Beadlight termékei egyedülállóan megkülönböztetik és népszerűvé teszik Európában és azon túl. referenciái közé tartozik Jamie Olivér világ szerte megnyitott éttermei, de ők a beszállítói immáron 120 éve a Titanic hajóknak is!

14 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

15 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

16 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

17 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

18 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

19 kezmuves lampak evszazados technikaktol a legmodernebb technologiakig

lakbermagazin.hu