Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

Kezdődik a poloskainvázió: így irthatja ki őket egyszer és mindenkorra a lakásból


Egyszerű és hatásos megoldást mutatunk a poloskainvázió ellen.

Jön az ősz, hűl az idő, a poloskák melegedésre vágynak – és éppen a te lakásod számukra a legideálisabb telelőhely. De pánikra semmi ok, mutatjuk, mit tehetsz, ha ezek a büdös kis betolakodók kiszemelték az otthonodat.

A poloskakrízis már évek óta tart, ugyanis ezeknek a nem őshonos bogaraknak nincsen természetes ellenségük itthon. A szagos, zümmögő kis látogatókat nem csak mi nem szeretjük, a madarak sem szívesen lakmároznak belőlük. Lecsapni sem érdemes őket, mert a bűz, amit maguk után hagynak, rosszabb, mint a bosszúság, amit amúgy okoznak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen tehetetlenek vagyunk ellenük. Számos praktika létezik, amivel el lehet ijeszteni, vagy be lehet fogni a poloskákat – némelyik egyszerűbb, mások egy kis barkácsolást igényelnek. Ezek közül gyűjtöttük össze a leghatékonyabbakat.

A poloskák állítólag nem rajonganak a vöröshagyma és a hagymafélék szagáért, ezért megoldásként a fokhagymával vagy a vöröshagymával óvatosan bedörzsölheted az ajtó-, illetve ablakkereteket. Nem kell nagy felületen. Ne tarts attól tartani, hogy a lakásba is elterjed a szag, a poloskák tovább érzik, mint te.
Hasonlóan hatásos – és kevésbé büdös – megoldás lehet a borsmentaolaj is. Ezt vízzel keverve használd, permetező flakonba téve.
A szódabikarbónás-ecetes vagy citromos-ecetes víz szintén jó permetező. Ennél a módszernél egy szórófejes flakonnyi vízre, egy teáskanál szódabikarbónára és egy teáskanál ecetre lesz szükséged.

Más módszer:

Először is egy jó kis spriccelőre van szükség, vannak akik ezzel spriccelik a növények, vannak akik vasaláshoz használják, vannak, akik némi öblítőt kevernek vízzel és a szöveteket, ülőgarnitúrákat frissítik fel vele! Ha nincs, akkor bármelyik háztartási boltban be lehet szerezni könnyedén! A lényeg, hogy legalább fél literes flakon kell, mert a házi poloskaellenes szer csak ebbe fog beleférni.

Nos ezt a fél literes flakont töltsük meg féli langyos vízzel. Ebbe a langyos vízbe tegyünk bele, egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. Rázd alaposan össze és amint feloldódott már használhatod is!Fontos, hogy alaposan spricceld körbe vele az összes nyílászáró körül és a legbiztosabb eredmény érdekében az erkélyre is fújj belőle bőven! Kiválóan működő szer, hetekre távolt tartja ezeket a visszataszító rovarokat.