Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kevesen töltötték ki online, ezért hosszabbított a KSH: szerdáig lehet kitölteni a népszavazási kérdőívet


A vártnál is többen hagyták az utolsó napokra a népszámlálási kérdőív online kitöltését, ezért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 19-ig meghosszabbította a kitöltési szakaszt, amit így szerda délelőttig lehet elvégezni.

Fotó: tata.hu

Október 19., szerda – ez az új időpontja a 2022-es népszámlálás online kérdőívei kitöltésének. Eredetileg október 16., vasárnap éjfélig volt lehetőség önállóan kitölteni az űrlapokat. A KSH arról tájékoztatta szerkesztőségünket: a vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, így a nagy érdeklődésre tekintettel hosszabbított a hivatal.

A szerdai napon délelőtt 10 óráig van lehetőség az interneten kitölteni a kérdőíveket a korábban a postán megkapott, tizenkét jegyű belépési kód megadásával, amit a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül lehet megtenni.

A statisztikai hivatal azt írja, az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobil eszközön lehetséges. Akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket – minderre a KSH elnöke, Vukovich Gabriella hívta fel a figyelmet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük