Közzétette - Kategória - Koronavirus, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Kettővel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma megyénkben


Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Április 8-án reggelre elhunyt újabb 11 beteg, többségében idős emberek (egyikük 49 éves).

Ezzel 58 főre emelkedett az elhunytak száma. 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az országban 15 481-en vannak hatósági karanténban, eddig 25 748 mintavétel történt.

Szabolcs-Szatmár-Beregben az előző naphoz, április 7-éhez képest kettővel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.