Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kettészakad az ország: van, ahol hóesés, máshol tavaszias időjárás várható


Hétfőn is elered az eső, többfelé erős széllökések lesznek, a hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Napközben hozzávetőlegesen az ország délnyugati harmadán-felén lesz vastagabb felhőzet, északkelet felé haladva fátyolfelhőkre és egyre több szűrt napsütésre számíthatunk.

A Dél-Dunántúl mellett az Alpokalja és napközben legkésőbb a a Dél-Alföld térségében is elered az eső.

Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati, délnyugati megyékben 3, 7, másutt általában 8 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Kedden is folytatódik a kettősség: délnyugaton délutánig, estig még eshet az eső, majd itt is csökken a felhőzet. Máshol akár többórás napsütés, kora tavaszias idő lehet. Élénk marad az északkeleti szél +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő várható, északkelet felé haladva több napsütéssel. A Dunántúlon estefelé szitálás kialakulhat. Reggel gyenge fagy valószínű, délután +4, +5 fok lesz.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordul elő eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózápor. 0 és +5 fok között változik a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, már csak elszórtan fordul elő hózápor. Az északi szél élénk lesz. +1 és +6 fok között alakul a maximum – írja a köpönyeg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!