Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kettészakad az ország: Hőség és hidegfront érkezik zivatarokkal


Két szóval lehet jellemezni az elkövetkezendő napok időjárását. Hőség és zivatar – ezzel a két szóval lehet jellemezni az elkövetkezendő napok időjárását. Úgy tűnik, az idei nyár divatja a fürdőruha és az esernyő párosa lesz.

Kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző térképe alapján gyakorlatilag kettészakad az ország: az ország nyugati 11 vármegyéjére elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt, a keleti régióban az előrejelzés miatt nem kell tartani a zivatarok idején elsődleges veszélyforrásnak számító villámlásoktól, esetenként szélerősödésről, jégesőtől!Kedden délnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, eső. Késő estére már a középső tájakat is elérheti a csapadék. Estig a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 30 fok körüli kánikula lesz.
Szerda hajnalban, reggel többfelé lehet csapadék; majd napközben már sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Élénk lesz az északnyugati, majd délies szél. 27 fok körüli értékeket mérhetünk.
Csütörtök és péntek sok napsütés valószínű gomolyfelhőkkel, és mindkét nap szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 27-32 fokos melegre van kilátás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük