Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kettészakad az ország, a feje tetejére áll az időjárás – térképen mutatjuk, mi várható


A hét közepén meleg- és hidegfront is érkezik a Kárpát-medence fölé, mozgalmas időjárásra számíthatunk.

Fotó: tenyek.hu

A reggeli órákban országszerte erősen megnövekszik a felhőzet, ezt követően északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű – írják a HungaroMet oldalán.

Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő térségében várható. Késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: HungaroMet.hu)

Az éjszaka első felében délen még lehetnek felhős körzetek elszórtan záporral, de később ott is jobbára derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben gyakran erős, néhol viharos lesz, másutt még inkább csak gyenge vagy élénk légmozgás valószínű.

(Fotó: HungaroMet.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +8 fok között várható, az alacsonyabb értékekre északkeleten van kilátás, a legenyhébb idő északnyugaton várható.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük